Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Monday, 3 January 2011

Mula sekolah jalalan pun jem balik




Rasa kejap jer cuti sekolah kali ni. Esok dah mula sekolah balik.
Mana yang ada anak-anak nak masuk darjah satu esok sure excited kan..??
Tahun ni anak sedara aku 3 orang masuk sekolah.
Qistina Fatini @ Nina, Iqbal Hakim @ Iman & Muhammad Harith.
Rasa kecik-kecik  lagi jer derang ni, tup-tup dah nak darjah satu.
Isskkk..!!! nampak sangat aku dah semakin tua kan..?
Cam na ek Nina masuk P1 nanti..dia ni kalau bangun pagi banyak sangat alasan..

Sejak seminggu lalu parents dah sibuk beli buku, bayar yuran, minggu oriantasi,
sampul buku macam-macam lagilah. Cam best jerk...
Kalau kat kat shopping kompleks jangan cakaplah. Punyalah sesak derang shopping tuk anak-anak ni.
Anak-anak pun dah pandai pilih jenama kasut sendiri tau.
Nina sempat gak pow uncle dia kasut sekolah barbie.
Comel lah kasut tu geram sangat..
Bagus dengan kasut ben 10 nya.
Teringat zaman-zaman aku dulu cap bata jer tu pun dah mahal tau,
masuk menengah baru pandai pilih jenama
tu puas pujuk mak cam nak rak.

Cikgu-cikgunya pun tak kurang hebat. Masa cuti menghimpun koleksi baju-baju untuk mengajar,
kasut yang sedondon ngan hand beg, tudung ERM.. apa lagi ek..
Ada yang dah mula busy juga seminggu lepas. Nak siapkan macam-macam report.
Nak submit bagai-bagai data..haissshh...busy ya cikgu..

Mula jer sekolah pagi-pagi jalana pun jem balik hi..hi..
Mr hubby selalu komplen, kalau sekolah jalan jem.
Nak-nak masa tu kena gi Office kat tengah-tengah KL tu.
Kalau hari tak sekolah sempat belanja lauk dulu pagi-pagi,
kalau waktu sekolah 6-40 dah gerak.

Esok juga kawasan taman aku mula bising kembali.
Taman aku sebelah sekolah Menangah.
Setiap kali habis subject sure loceng tu berbunyi.
Aduhh....terimbau zaman persekolahan pulak tiba-tiba.
Kalau pagi isnNi jer akan dengarlah suara cikgu-cikgu dengan lantangnya memberikan pesanan dan ingatan
pada seluruh anak didiknya.
Haii...boleh dengar sebutir-sebutir tau apa cikgu tu kata.
At least buat peneman aku yang sengsorang ni kan...

Tak sabar nak tunggu turn aku lalui semua ni,
Cam na ek bila aku dapat jawatan "Mummy" nanti.
Garang ker, fussy ker..ker ikut semua kehendak anak, maklumlah tunggu lama
atau aku sayang sangat kat anak aku sampai apa pun dia ntak boleh buat takut cedera nanti ahhahaaa...
Lepas tu camna aku didik anak aku nanti ya,
Ajar tentang ilmu keduniaan  & Ajar tentang Ukhrawinya
Insyallah doa aku tak pernah berhenti dan berharap..

"SELAMAT PAGI CIKGU...!!!!!!"

3 comments:

linda mohddiah said...

insyaAllah kak..

shila said...

Doa2 rezekinya cepat.... nanti bila dah ada baby rasanya cam semua depa minta nak bagi... harap2 turn ita akan sampai dgn cepat... insyallah...

Balqis Nazid said...

doakan yang baik-baik ya...Insyallah....