Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Sunday, 23 January 2011

Shopping lagi

He..he..shopping lagi yerk..?? bukan kat mall tau..kat pasar malam jer ha..ha..
Last ke pasar malam bulan 10 hari tu, tu pun sebab nak bawak my friend yang datang dari bandung tu.he..he.. Semalam tergerak nak ke pasar malam. Pasar malam mana..?? pasar malam paling fevret, pasar malam paya jaras lah..bestt...!!!
Beli lauk dengan cari sayur kampung pheewiiitt...!!


Lebih suka cili merah yang ni, kalau cili yang hijau tu kurang pedas + ada bau sikit
Murah betul kat pasar malam, beli banyak ni baru berapa ringgit jer

Pucuk paku, fresh lagi
Buat kerabu pun sedap

Bunga kantan & Daun kunyit

bawang besar, bawang kecik & asam keping

Semua dah siap basuh & disiang, tinggal nak simpan dalam esbok jer
Dari bawah, daging, paru 2 bekas & sotong

Yang atas tu ikan talapia.nyum..nyum..
yang bawah ayam, beli stengah ekor jer cukuplah seminggu dua ni kan..


Aku memang suka ke pasar malam, cuma tak suka sebab sesak..dan kena bawak barang-barang ni semua.
Bukan apa berat.he..he..kalau kat Giant kan ada troli..sorong jer lah sampai kereta. kalau kat pasar malam Paya Jaras ni nasib tak baik memang parking jauh. Nak cuba datang pasar malam selalu he..he..

2 comments:

MULAN said...

saya suka grocery shopping..

Balqis Nazid said...

Ha..ha..tapi shopping dapur tak sehebat shopping macam2 kat Midvaley ker pavilion ker hi..hi..