Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Friday, 14 October 2011

Blueberry cheese tart

Saya memang pecinta tart, kalau raya memang saya akan rasa tart disetiap rumah yang saya pergi.
Kalau tart yang saya makan tu sedap mulalah tertanya-tanya resepi dia macamana ya sampai jadi sedap cam ni & gebusss.... padahal orang kata tart saya pun sedap & gebussss... ha..ha.. sila abaikan mood perasan ni ok...orang cakap bukan saya cakap...

Tiap-tiap kali buka blog masak-masak, saya sangat tergoda dengan resepi cheese tart ni.
Saya sangat suka cheese tart atau fruit tart.
Ini kali pertama saya cuba, hasilnya...tadaa.....!!!! orang yang makan kata sedap sangat ha..ha..
(sila pekak kan telinga sekali lagi ya... ha..ha..)

Saya buat ikut resepi dari sini Cheese tart

Tart shell boleh tahan lama.
Saya akan buat sekali banyak, lepas tu simpan untuk cheese tart dan fruit tart

Sebelum di bakar, 1st time cuba resepi ni

Sedap he..he..

(credit pada tuan tanah yang saya google resepinya dan saya pinjam gambar yang ke 4 ni)
Saya buat macam diatas masa letak filling & letak cheese diatas tart shell tu.
cara ni senang dan tak akan comot.
Selamat mencuba.....




4 comments:

linda mohddiah said...

kak dPt juga resepi ni

munna said...

sedapnya tart... munna pun hantu tart...tapi munna suka tart buah

Balqis Nazid said...

Linda jangan lupa try ek.. ps tu post kat blog tau...

Balqis Nazid said...

Munna, tart buah ada buat tapi lom sempat nak post kat entry... he,,he..