Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Thursday, 21 April 2011

Makan lagi

Kali ni dinner kat Hadramawt Restaurant yang terletak di Chulan Square.
Mood ala-ala Arab sekejap he..he..
Kalau memang peminat masakan Arab atau nak try makan Yemeni bolehlah datang
makan kat sini.
Ada pelbagai menu yang disediakan disini, dari cold appetizersnya sampailah ke Yemeni dessert semuanya cukup. Service pulak cepat, lepas dia bagi menu dia bagi kita masa untuk pilih food kat sini, ya lah kalau 1st time datang terkial-kial juga nak sebut menu-menu yang ada ni. Tengok gambar kadang-kadang
tak seindah yang di sangkakan.. So take time tak perlu rushing. Derang pun tak paksa kita nak ambik order cepat-cepat. Suasana dalam Restaurant ni sangat cool. kalau nak buat apa-apa discussion memang sangat sesuai. Muzik pun tak bingit, Rasa memang betul-betul kat Timur Tengah sekejap . Ha..ha..

Hadramawt Restaurant
7 & 7A, Block B,
Chulan Square,
92, Jalan Raja Chulan
50200 Kuala lumpur

Kalau yang duduk JB & Singapore jangan risau ada juga branch dia kat JB. Dalam Puteri Pan Pacific Hotel
The Puteri Pan Pacific,
Jalan Abdullah Ibrahim
80730,
Johor Bahru

Hummus with lamb

Datang dengan 4 keping roti...sedap sangat rasa dia.
Masih terasa sedapnya kat tekak ni

MH yang order, boleh 3 orang makan 
Lamb Madghout
Lamb dia sedapnya, macam biasa akan menyudu pinggan MH untuk merasa

Lamb Mendy
Nasi dia kalau makan kosong pun sedap, tapi lamb dia tu kering sangat.
Buat tersangkut kat tekakmjer ha..ha..
Lamb madghout lagi umphh.....

Tak banyak yang we all order, berdua jer kan. Nak menghabiskan satu masalah pulak, coz dia datang dengan king saiz ha..ha.. macam roti yang makan dengan hummus with lamb tu ada 4 keping roti. tapi sekeping jer yang habis, order we all memasing cuma dapat makan separuh jer, memang banyak.
Next time we all plan nak share jer. Tak taulah kalau minta extra pinggan dia charge ke tak. kalau kat Bumbu Bali satu pinggan RM 2. 

Love this place sangat-sangat

Hadramawt Restaurant Klik sini untuk lebih lanjut







4 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

balqis.. bila nak belanja ida ni hehehe

munna said...

semuanya lauk kambing ke Balqis... munna tak pernah lagi masuk mana2 rkedai pak arab...

Balqis Nazid said...

Ida bila nak bagintaunjer...jom....

Balqis Nazid said...

Munna, ada banyak pilihan, ayam ikan udang pun ada...cuma Saya peminat lamb tu yang asyik kambing jer... try lah memang sedap hummus tu