Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Monday, 25 April 2011

I Love Norhayati Berahim

Memang suka sangat gaya bahasa, penyampaian, tema, tersirat dan tersurat di setiap tulisannya.
Secara tak lansung mendidik kita kearah kebaikan. Kita dibawa bawa mengembara ke satu-satu negara di setiap tulisannya. Sampai satu tahap membuak-buak keinginan nak kenegara yang diceritakan.
Kadang-kadang bila membaca buku tulisannya secara tak lansung kita pelajari sosial, ekonomi, tamadun dan cara hidup masyarakat dinegara luar.
Bestkan bila kita membaca satu-satu Novel tu sampai jauh disudut hati kita.
Paling suka aku baca Sentuhan kasihmu. Wargghhhhh....!!! rasa nak ke Norway la ni juga.
Tiba-tiba jatuh Cinta degan Norway, tiba-tiba memujuk Encik suami kalau-kalau ada peluang kesana,
tiba-tiba juga terasa suami Inas itu Chenta hati saya ha...ha...

Since 2005 kalau ke Pesta Buku mesti cari penulis Norhayati Berahim ni.
Nak jumpa dia, nak salam dia, nak tandatangan dia, tapi segan nak ambil gambar ha..ha..
Tahun ni baru kesempatan ambik gambar dengan dia,
Hari pertama lagi penulis Norhayati Berahim dah diserbu dengan peminat-peminat yang fanatik cam aku ni.
Rasanya hanya beberapa orang penulis yang ada hari pertama ni.
Sangat-sangat respect dengan penulis yang sanggup turun padang hari perama lagi.

B62, kali ni tak ada seberang-seberang sungai macam tahun lepas.
Tahun lepas berpusing-pusing cari rupa-rupanya seberang sungai ha..ha..

Semua peminat jadi kawan

Tunggu turn, nak otogerap he..he..

Seriusnya muka kak Yati, sebab seriuslah tahun-tahun yang sudah segan sangat nak bergambar dengan 
kak Yati ha..ha.. padahal kak yati sangat peramah


Sangat-sangat menghargai persaudaraan ini

Lama mencari Dari Kerana Mata ni.
Kalau beli terus dari NB Kara tak thrill.
Sejam RM 2.50, tak sabar nak mulakan baca dan mengembara

Semoga ukhwah ini selamanya amin..amin...

















2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

betul tu.. bila membaca novel kita akan terbawak2 dlm watak tu. macam tu juga bila mengarang. dulu sy suka mengarang cerpen. Memang bila mengarang kita akan jd hanyut dlm cerita yg kita tulis atau baca...

Balqis Nazid said...

kan...???? ada buku ila kita baca sampai chapter last tutup buku abiss..tak terkesan pun....
kenapa x teruskan minat tu..mana tau boleh jadi penulis terkenal....