Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Tuesday, 28 June 2011

Blog Dan Aku




Sambil-sambil tunggu magrib tergerak hati nak gi blog-blog yang wajib aku tengok hari-hari.
Walaupun kadang-kadang tak tinggalkan jejak blog-blog ni memang wajib aku ziarah.
Masa baca blog Bicara Mak dara rasa teruja pulak nak join segmen yang Mak Dara anjurkan ni.
Ini pertama kali aku join segmen mana-mana contest he..he..
Jom cuba nasib

1) Apa nama blog anda
~ Dari hati balQis  دري هاتي بلقيس

2) Kenapa nama anda memilih nama itu
~ Sebab segala entry yang ada dalam blog ni kebanyakan dari hati saya

2) Tema warna blog anda
~ Merah hati & pink

4) Dalam sehari berapa kali anda mengupdate entry diblog
~ Ikut kesempatan, biasanya satu entry paling tidak

5) Isu atau topik yang selalu dimasukan dalam blog anda
~ Nama pun dari hati balQis.. so kebanyakannya memang berkaitan dengan diri, keluarga,   kawan-kawan & ada juga isu semasa

6) kenangan manis/pahit selama anda berblog
~ Manis - Dapat baca macam-macam gelagat & kehidupan orang lain. Walaupun tak kenal
   tapi rasa dekat sangat dengan blogger-blogger tu
~ Pahit - Erm..kadang-kadang bila kita tulis dari hati atau sekadar bermuhasabah diri ada yang kata kita nak menunjuk atau berlagak..sedehnya

7) Blog Idola (kalau ada)
~ Banyak.. pertama kali baca blog Red Mummy rasa nak berblog tu sangat meluap-luap
   Teruja sangat tengok blog Bicara Mak Dara yang tak pernah kering idea dengan entry yang 
   pelbagai tu..(selalu rasa tercabar tapi bila mula jer taip idea hilang ha..ha..

8) target follower untuk blog anda
~ Targer 100 jer, tapi belum lagi tercapai..lepas ni kena rajin blogwalking he..he.. 

9) Namakan satu benda yang anda paling suka terdapat dalam blog anda
 ~ feedjit nak tengok ada tak orang luar yang datang jengah he..he..

10) Kata-kata ucapan untuk blog anda
 ~ Sayang blog saya..segalanya dari hati balQis. 

* Ok siap nak hantar pada Mak Dara *
Post Options

5 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

pewitttttttttttttttt tanliu balqis sudiiiii join segmen ida ni heheh winduuuuuu wooooooooooooo bila mau jumpaaaaaa....

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

pewitttttttttttttttttttt tankiuuu balqis sudi join segmen ida ni ehehhehe... winduuuuuuu leeeeeee

Balqis Nazid said...

Ida... dah lama nk join tapi cam segan ekekekeeeee...

bila free nk jumpa jom ajak geng2 lain lama x jumpa...

hasrul hassan said...

Salam.
Mak Dara antara follower blog saya yang sangat aktif memberikan komen di BANGKU KOSONG.

Anggaplah ini sebagai satu token penghargaan kerana menyertai segmen sebegini oleh blogger.

Token: Follow This Blog

Balqis Nazid said...

thanks Hasrul saya akan jejak bangku kosong segera