Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Sunday, 30 June 2013

Tabung tempayan


Suami tak suka bawak syiling.
Berat katanya.
Saya decide beli tempayan untuk letak syiling-syiling dia yang banyak tu.
Mula dalam balang kaca kecik, 
lepas tu penuh tukar kebalang kaca besar,
eh...! penuh juga saya tukar ke kotak kasut.
Tapi tak cun he..he..

Kebetulan teringat tempayan yang saya beli kat Air Hitam, Johor ni.
semua saya masukkan dalam tu.
Senang..

Inilah tempayan hikmat suami saya he..he..

Sepuluh dan dua puluh sen yang tak larat kami nak kira
(alas kain pelekat supaya habuk tak jatuh kat karper he..he..)

Kami excited kira yang lima puluh sen jer

Separuh dari tempayan.

Kenapa kira sendiri..? 
Saja nak dapatkan feel.
kalau hanta bank tak feel dah.
Lagipun belum niat nak tukar duit kertas.
Saja suka-suka nak kira. he..he..

P/S: Mana taukan tabung tempayan ni dapat beli tiket ke New Zealand nanti :)








7 comments:

Nor Azlina Yusof said...

So totalnya berapa kak?

Nooriah Abdullah said...

aduh banyak nya duit dlm tempayan tu confem boleh ke new zealand or UK pun boleh tu kot kan kalau penuh tempayan tu..

adzairdawati makdara said...

perghhh banyak tu.,.. boleh kasi utk duit raya bdk2 nnt hehehe

Balqis Nazid said...

Awin... totalnya boleh beli tiket g Landen ha..ha...

Balqis Nazid said...

Kak Nooriah.. cukup ni nak ikut akka gi Landen tahun depan... boleh tak kak...?

Balqis Nazid said...

Mak Dara... budak2 tak mo syiling dah berat katanya nak ketas warna warni aja...he..he..

GREENJADE said...

ommak aih! amik ko!besau gedhavak tempayan tu.

ni kalu pencuri attack mau kena bw lori pick up gamoknye nk carry..keh3