Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Thursday, 27 June 2013

Short trip


Dah lama plan nak ke Cameron Highland (CH)
Kebetulan Mak datang KL so ajak Mak & Nina sekali.

Awalnya nak stay kat CH.
Tapi sabtu tu banyak sangat urusannya.
Dari pagi ke petang ke malam ke tengah malam baru siap.
So decide pergi pagi-pagi balik petang.

Pukul 7 gerak dari rumah.
Pukul 9.45 sampai CH.
Allhamdulillah, cuaca pun elok jer
(masa ni jerebu tak sampai KL lagi)

Bharat tea 

Breakfarst dulu sebelum naik, 
Mak & Nina makan nasi lemak,
Suami makan pie blueberry,
Saya tak lalu nak makan sebab kepala masih pusing-pusing sebab terlelap.

Fridge magnet cantik-cantik

Baju cap Cameron Highland

Biasa kalau strawberi  cucuk macam ni dia akan celup dengan cokelat
Tapi Nina tak nak cokelat, takut terbeluwek katanya he..he..

Kebun kobis
Oh..! macam ni rupanya pokok kobis he..he..

Ladang teh Bharat

Mak & Nina

Semua merah.
Heee..!!! geram-geramnya

Apa nama rumah lebah tu..?
Liat-liat macam gula getah.
Manis-manis sedap sangat.. sepotong tu RM 3
Saya beli sebotol madu ni RM 40

Keledek manis.
Saya suka sangat keledek ni kalau dikukus
Memang rugi kalau tak beli

Ais krim Strawberi Sebatang RM 1 
Saya beli 10 batang.
Buat stok kat rumah.
Erm..!! ni memang lazat

Saya beli 2 kotak aja strawberi kali ni tu pun lepas suami suruh beli.
Ikutkan saya tak nak beli,
sebab akhirnya saya yang kena habiskan sorang ha..ha..

Ini kali ke 3 Nina ke Cameron Highland

Pergi berapa kali pun tak jemu

Ni view dari Bharat Tea masa breakfast

Kami pergi berempat.
Cameraman ni orang ke 4 selain yang ada di gambar he..he..

Nina anak adik saya yang duduk di Singapore.
Nina tengah cuti sekolah sebulan tu yang merayap ikut Nenek dia sampai KL


Ingatkan lepas cuti sekolah tak ramai orang, 
Tapi....
Jammed juga jalan walaupun manja-manja.
Masa nak naik Ladang teh boh, jalan jammed sangat.
So kami decide tak naik ladang teh ala-ala ombak rindu tu.

Pukul 5 bertolak balik.
Baliknya kami ikut simpang pulai.
Berhenti solat Asar & magrib dalam pukul 8 kami sampai rumah.














4 comments:

Suria Lekatlekitgurl said...

saya kalau pergi cameron highland macam tak tau nak pergi mana.. yg byk org jual sayur.. jual buah.. ladang2 sayur.. ladang2 buah.. ladang teh.. cuma kalau amik gambar kat sana dengan cuaca sejuk camtu nampak cantik. pergi pun balik hari..

adzairdawati makdara said...

wah bestnyaaaaaaaaaaaaa holiday :)

Balqis Nazid said...

Mummy Lala he..he.. namapun ladang teh dan sayuran harus sayuran dan ladang teh dan sayuran gitu hi...hi...

Balqis Nazid said...

Ida... a.k.a Mak Dara short trip aja... :)