Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Wednesday, 24 August 2011

Dah terlanjur

Dah terlanjur dekat utara ni, mood nak merayap tetap ada walaupun masa tu berpuasa he..he..
Jadi saya bersama teman-teman kembara ukhwah berbincang kemana mahu dituju
setelah selesai misi kami.
Saya mahu ke Wang Kelian, walaupun berkali-kali saya sampai ke perlis tapi saya masih belum berjaya ke Wang Kelian. MH mahu ke Bukit Kayu Hitam. tapi saya tetap mahu ke Wang Kelian ha..ha..
Akhirnya kami semua ke Wang Kelian. dengan cuaca yang sangat menduga iman kami.
Punyalah panas, walaupun sesekali berangin.
Saya beli 3 biji periuk besar & Kuali yang sangat murah harganya. selain barang-barang yang sya tunjuk di bawah.
Sebelum balik saya sempat ke Bukit kayu Hitam..he..he..win-win situation senyum MH dapat pergi ya... :))
Tapi punyalah lebat hujan di Bukit kayu Hitam tak padan panasnya Wang Kelian
Jom layan gambar...

Biasa ke Perlis saya selalu ke Padang Besar sahaja

Perjalanan yang sangat mencabar

Ha..ha.. sempat kami berhenti disini

With Chenta hati..

Imigresen Malaysia

Pintu masuk ke Wang Kelian

Cuci-cuti mata... 
Beg-beg imitation banyak sungguh disini.
Pecinta Gucci yang tak mampo beli riban-riban bolehlah bergayo dengan gucci Thailnd ek..

Masa ni panas sungguh, tekak pun kering macam minta air jer

Tarmos nasi yang sangat murah..
Tapi yang besar saya dah ada dua, saya beli yang kecik-kecik jer.

Senduk kayu..
Saya suka masak guna senduk kayu, tapi disini saya tak beli pun,
tak sesedap senduk kayu cap malaysia lah

Hari tu macam lengang sikit.
katanya kalau bukan Ramadan sangat ramai yang berniaga

Saya bersama Awen, Tini dan mak bonda (mak Tini)

Dengan Awen yang masih single.
jangan marah awen he..he..

Yang saya pegang tu selimut..

Saya jumpa cerek warna fevret saya maroon.
Sama warna dengan pendrive, Mp3, bery dan Lappy saya...
suka banget, saya belum lagi gunakan.

Termos nasi paling kecik cukup kalau nak tapau tomyam kat kedai siam. Saya ingat saya beli di pantai Timur dah murah rupanya disini lagi murah Rm 3 jer seketul. saya beli 3 sebab dah ada 2 sebelum ni.

Ke Bukit Kayu Hitam

Hadiah dari MH, cukupkan set yang ada..
Thank you Darling...















4 comments:

juliaakmal said...

untuk aku takde ker..ngeh3....

GreenJade said...

tp pngalaman kat wang kelian mmg sgt2 mencabar kan Balqis..almost nk goncang iman tgk fanta botol yg colourful tu hahaha

Balqis Nazid said...

green jade...
pengalaman tu manis sangat... masa ni nampak air paip pun nampak macam paipsi (pepsi) ha..ha...

Balqis Nazid said...

Julie.. besday ko bila nanti aku delivery ngeh..ngeh...