Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Wednesday, 9 February 2011

Banjir part II

Bulan lepas ada entry pasal Banjir kali ni nak cerita pasal banjir lagi.
Sedeh sangat banjir kali ni, rumah Busu aku kat Muar banjir teruk kali ni, lebih teruk dari banjir 2006 dulu.
Gambar ni aku dapat dari sepupu & kawan aku. Aku lom balik tgk keadaan kg Busu, bukan tak nak balik
tapi jalan memang tak boleh lalu, kalau nak sampai pusat pemindahan tu kena naik bot.
Jalan utama Bukit Kepung - Muar memang dah macam laut.

"Gambar yang aku dapat dari kawan & sepupu aku, 
 aku letakkan watermark,  Gambar aku cam biasa letak kan watermark blog aku"

Masjid Kampung Jawa lenga Muar
Depan masjid ni jalan utama Labis - Muar

Jalan utama Labis - Muar

Seriau tengok dah macam laut

Cuma bot yang boleh lalu, kenderaan beroda lansung tak boleh lalu

Ini laluan nak kerumah Busu

Yang bumbung biru tu rumah atuk saudara, yang sebelahnya tu rumah  Busu.
Nampak bumbung jer, sedehnya...dapat tak ek Busu selamatkan barang-barang rumah dia

ha..ha.. yang depan baju cokelat tu my Uncle..
Dia jadi ketua ajar budak-budak berenang he..he..
dalam kan...banjir tu...??
Ini Jalan utama Labis- Muar, rumah Busu kena turun bukit sikit..

Sesapa yang melalui jalan Yong Peng - Segamat akan nampak rumah yang tenggelam ni.
Rumah ni tinggi, rumah atas. 

Banjir termenung ni memang lambat nak surut, harap panas baru surut

Banjir..banjir...

Kampung Temehel Yong Peng

Jalan Yong Peng - Segamat

Jalan Yong Peng - Segamat


















2 comments:

MULAN said...

oohh.. teruk jugak ya.. kesian semua yg terlibat..

fuzidss said...

memang sangat dasyat banjir kali ni.. ujian Allah :)