Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Thursday, 10 June 2010

Kukup seafood

Kalau duduk Pontian ni badan memang boleh naik
berkilo-kilo.
Apa tak nya kat sini makan memang sedap-sedap. Kalau seafood dia memang fresh & murah berbanding tempat lain. Setiap kali datang Pontian memang tak miss ke seafood kat Kukup ni..
Kali ni bukan dengan geng Mr Hubby tapi ngan adik aku yang dok spore tu.
Kebetulan petang tu Mr Hubby balik awal dalam kul 6pm so ajak diaorang sekali test makan kat kukup.
Nak tengok pendapat dia plak sedap ker tak tempat yang aku dok pukul canang sedap ni...
he..he..selalunya kalau aku kata sedap, memang sedaplah...
Ni dah kali keberapa ntah aku datang kedai ni, Adik aku 1st time. Dia teringin makan kat Kukup ni so aku bawaklah ..
Macam biasa lah ketam & udang tu wajib..cuma kali ni buat tambahan ketam creamer.
Actually aku pernah makan sebelum ni kat Tanjung Aru, Labuan ketam butter milk. sama jer rasa dia cuma lain jer nama resepi dia. Hilang sekejap rindu ketam Tanjung Aru.. selain ketam Ayam pun boleh masak butter milk ni. Aku pernah makan masa datang rumah kak Nooriah di Brunai bulan lepas memang sedap terangkat pedas dia..Paling aku suka kat sini cereal prawn dengan ketam 3 rasa fuhhhh.....memamng kawwww..!!!
Sebelum layan gambar makan layan pic ni dulu huk...huk... 

ha..ha.. Ni  Zali adik ipar aku, mau di hambat aku kalau tgk picture ni
 wakakkaaaaaa...!!!

Ni pulak minik Zali..
adik aku angah..mau gak aku di jerit upload pic ni
wahahaaaa.... sorry ek

Ini pulak anak Zali ngan adik aku Nina namanya,
Sibuk dia nak ambik gambar kita orang macam pro giteww..

Sotong goreng tepung

Cereal prawn

Cereal prawn ni fevret Nina...

Ketam 3 rasa yang superb...

fevret semua orang

Tangan sapa ni...comotnya...
:))

Kailan ikan masin

Ikan  pun masak 3 rasa juga

Cara nasi dihidangkan di seafood Kukup

licin...menunjukan betapa sedapnya ketam ni he..he..

semua licin...nasi jer tak licin coz memasing makan nasi sikit jerrr...

view sekeliling kedai tu..

cantik....


Alhamdulillah sekali lagi dengan rezeki allah..sedap..kenyang..ada rezeki datang lagi..makan lagi he..he...
Ada rezeki belanja lagi ya Nazid he..he.. ma kasih belanja kita owang ya..