Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Thursday, 29 July 2010

Uncle beli Durian

Yeayyyyy...!!! Uncle Nazid beli derian,  Ingat senang ke Uncle Nazid nak beli derian ni. Kang keta nya bau derian busuk katanya, Kalau beli derian sepanjang jalan ler tak buka aircond, cam fobia keta bau derian.
Aku plak kalau keta bau derian mabuk2 lah gitewww..ngengada sungguh muahahhaaa....
 eh..Uncle lupa kot  Iwan tak makan pun derian. Dia tak suka, geli coz lembik2 ni.
Mama Iwan pernah colet sket kat mulut dia apalagi terbuekkkk....lah budak ni.
Lagi Ngengada kan...wakakkakaaaa..!!!!
Memang tak mau dia makan derian..huk..huk..dah Iwan tak nak apalagi Mak Long ngan Mama dia lah yang sakan. Adeii...lately ni berantu jer aku tengok buah ni.
Kalau rasa nak dan..dan tu juga cam orang mengidam..tak boleh tunggu esok-esok.
Tapi kalau dah dibuat bubur ker, serawa ker, lempok ker, dodol ker memang tak lalu nak makan.
Kecuali tempoyak jer...sedap ni wehhhhh..!!!
aku tak suka yang pahit sangat, yang kuning cam emas 916 tu pun tak berapa suka sangat
aku suka yang ala2 jer...

kucing tido ker musang tido..???

Ni Mak Long punya ekkk...

ha...ni tangan Uncle Nazid

sekejap jer...langsai

Ni lah bila tak dengar kata Uncle, Uncle kata jap tunggu dia buka kan...Mak Long tak sabar
pulak tu bukan dia pandai pun bukak derian ni...
adeiiiii....!!! cacat sudah kegebusssannya...
seb baik sket jer...

Ni rambutan dari Kg minggu lepas, tak sedap sangat coz bukan dari pokok sendiri.
Ada orang bagi sebakul besar, Kalau pokok sendiri sekejap jer langsai ni..



2 comments:

anastasyea said...

sedapnya durian.... minta sikit boleh =)

Latest entry:
Jasa Dan Pergorbananmu Sentiasa Ku Kenang!

Balqis Nazid said...

ana: jom lah sini nanti kita pow hubby akak derian paling sedap nak..