Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Friday, 19 July 2013

Dari hati...


Tiba...tiba...

Tergelak bila Si A msg si B, 
Bagitahu jangan terlalu percayakan si C, 
sebab si C ini bahaya orangnya.

Sedangkan dahulunya pada si C nilah si A share semua rahsia si B yang diamanahkan pada si A.
 Rahsia yang dah tak rahsia lagi.
Tiba-tiba si A kata si C ni bahaya pulak.. 
Dan akhirnya semua rahsia si C ni pulak dikongsikan dengan  yang lain.
Padahal dengan si C jugaklah dulu dia berkongsi rahsia 
D, E, F, G, H, I, J, K, L , M, N, O, P, Q,
Sekarang lain pulak ceritanya..
Sapalah sebenarnya yang suka sampai menyampai ni ek..
Dan
Siapalah yang bahaya sebenarnya ya... ha..ha..

Jangan tanya orang
Tapi..
Tanya diri diri sendiri banyak mana dosa pahala kita hari ini.
Rupa memang tak boleh diubah tapi perangai kita boleh diubah.
Insyallah...













4 comments:

ummuaidan said...

betul tuh...perangai kalau nak mmg boleh jer diubah..tp kena istiqamah lah kan..

GREENJADE said...

hmm..perangai manusia ni mcm2 kaler..kdg2 mulut baik tp hati jahat..kdg2 mulut jahat mcm samseng kg kebun tp hati baik..kans..kans..ngeeee

Balqis Nazid said...

UA...
betul tu perangai memang boleh ubah kalau tak baik sebelum ni... jangan terus cop orang tak baik dengan sekali kesalahan... padahal orang tu mungkin pernah buat kebaikkan kan..

Balqis Nazid said...

Mommy hakim...ha..ha...samseng kebun derian ek...??

tulah kan kadang tak sangka depan baiknya cakap bukan main lembut belakang kita...
Yallah jauhkanlah kami dengan orang2 yang macam ni amin...amin...