Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Wednesday, 11 January 2012

Terima kasih

Terima kasih kepada sahabat-sahabat yang sudi menyumbang pada anak-anak Teratak Rahmat. Sumbangan anda telah pun kami sampaikan.
Mudah-mudahan allah memberikan kekayaan dan kesenangan sahabat-sahabat saya ini dunia akhirat amin..amin..

Pada 30hb Dec 2011 sahabat-sahabat saya sekali lagi ke Teratak Rahmat. Sedikit terkilan kerana tidak dapat menyertai mereka ke Teratak Rahmat ini, kerana ada beberapa urusan. Insyallah jika ada kelapangan saya ingin kesana semula.

Allhamdulillah, wlaupun sasaran kami lebih tapi tetap bersyukur sebab ada yang sudi berkongsi kesenangan dengan anak-anak disini.

Dibawah saya copy dari Blog kak Blog Norhayati Berahim

Alhamdulilah dengan izin ALLAH, kami sampai semula ke Teratak Rahmat untuk menyampaikan sedikit sumbangan untuk anak-anak bersekolah. Selama sebulan kami berjaya mengumpul lebih kurang RM8820 untuk anak-anak. Walau target kami mahu mengumpul sebanyak RM24,000. Tetapi tidak mengapa, kami akan usahakan lagi tidak lama lagi.

Kumpulan kami sangat kecil tapi Alhamdulilah dengan niat  yang baik, perjalanan kami dipermudahkan.

Kedatangan kami di sambut oleh anak-anak teratak Rahmat.

Sedikit penganan juadah untuk anak-anak ini.

Nurul warden asrama dan juga ibu kepada anak-anak di Teratak ini.

Pak Seyit juga turut memberikan sokongan dan sangat seronok berada di Perlis.

Ini anak-anak perempuan yang berlindung di sini.

Setiausaha kami Kusyi Hirdan memberikan sedikit ucapan kepada anak-anak Teratak.


Derma ikhlas yang diberikan teman-teman dan sudah selamat sampai ke tangan si penerima. Terima kasih banyak-banyak sahabat yang menderma. Didoakan kalian semua dipermudahkan segala urusan dan sayang semua...

Kami kemudian melawat perpustakaan yang projeknya diusahakan oleh drbubbles atau Iskandar Syah Ismail. Kami mengambil peluang merasmikan sekali lagi. (ha ha ha perasan)


Sedang mendengar cerita Mak Wan (ibu kepada pelakon Intan Ladyana). Di belakangnya Dr Hazman, lelaki bujang yang banyak menghabiskan wang ringgit dan tenaga di Teratak tersebut. Saya sangat kagum!

Khusyuk mendengar mengenai perjalanan perpustakaan yang sangat cantik dan kemas ini.

Selepas melawat perpustakaan, anak-anak teratak ini mengadakan sedikit persembahan. Kisah seorang lelaki yang menyerahkan segala hartanya untuk ke jalan kebajikan. Alangkah bagusnya kalau saya mampu melakukan begitu.

Sempat kami bergambar beramai-ramai.


Selepas melihat persembahan, sedikit makanan untuk menjamu selera..


Sedih melihat anak-anak yang menikmati KFC dengan sangat berselera. KFC ini sumbangan salah seorang penderma yang berhajat sangat untuk melihat anak-anak ini makan KFC.


Anak-anak ini menunjukkan jam kiriman seorang pelakon tanah air iaitu Irma Hasmie.

Kedatangan kami kali ini tampak lebih dekat di hati. Sempat berbual dengan Mak Wan dan Dr Hazman mengenai anak-anak di sini. Di hati sangat sedih mengenangkan anak-anak yang kebanyakkannya hilang ibu atau bapa. Kerap kali saya berangan untuk membuka pusat seperti ini tetapi saya tahu, saya masih belum mempunyai kekuataan yang antap untuk melakukkan. Apa yang saya dapat lakukan hanya membantu apa yang terdaya.

Berharap kami akan datang lagi....

2 comments:

munna said...

Alhamdulillah....mesti seronok anak2 di sana... bagusnya irma hasmie...munna mmg suka dia lepas bertukar imej

Balqis Nazid said...

Dia cantik sangat secara live.. haritu masa jualan Amal Grup Ukhwah dia datang.. bersiih & tenang jer muka dia