Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Friday, 22 July 2011

Allhamdulillah

Allhamdulillah... allah maha besar tak putus rezeki yang diberikan kepada kita, walaupun kadangkala kita leka dengan nikmat allah tanpa mensyukuri, DIA masih lagi melimpahruahkan rezeki untuk kita..
Amin...amin... amin.. Ya Allah...

Beberapa hari yang lepas kami (aku & MH) dapat rezeki lagi, ini memang antara yang dinanti-nantikan.
Ini impian MH, gembira dia gembira jugalah aku, dan aku lebih gembira kalau tengok MH gembira.
Dia satu-satunya Chenta hati aku, pastilah nak MH sentiasa gembira.

Ada beberapa nazar yang we all buat kalau semuanya selesai.
Ada juga yang buat on the spot.
Tak ada celebration besar-besar pun. Aku memang dah siap masak masa dapat call tu.
So, dinner kat rumah je lah haritu. Lepas dinner dalam pukul 6.30pm
(kalau kat rumah we all memang dinner awal) MH ajak solat kat Masjid Wilayah.
Katanya nak bayar nazar, Allhamdulillah ini juga rezeki dapat berjemaah dengan jemaah lain.

Sementara menunggu isya' ada kuliah magrib, terfikir sejenak dari insan yang kerdil ini
Allah masih memberi rezeki kepada kami, sedangkan ada kalanya kami terlupa nikmat allah
Subhanallah...Allah maha besar, Allah maha memberi..

Surah Ar Rahman ayat 17-23


Dialah Tuhan yang mentadbir dua timur dan tuhan yang mentadbir dua barat
Maka yang mana satu diantara nikmat-nikmat tuhan yang hendak kamu dustakan


Ia biarkan air dua laut (yang masin dan yang tawar) mengalir, sedang keduanya bertemu
Diantara keduanya ada penyekat yang memisahkannya,
masing-masing tidak melampaui sempadannya.
Maka yang mana satu diantara nikmat-nikmat tuhan yang engkau dustakan


Dari kedua laut itu keluar mutiara dan marjan
Maka yang mana satu diantara nikmat-nikmat tuhan yang kamu hendak dustakan..


Ya Allah ..
Jangan kau palingkan hatiku lagi..tetapkan hati agar aku bertaubat dan beriman pada mu Ya allah,
Terimalah taubat dan keampunan ku..
Ya Khalik..Ya Rahman..
Astagfirullahalazim...

3 comments:

juliaakmal said...

murah rezeki.....spa

munna said...

Alhamdulillah...tumpang gembira buat Balqis sekeluarga

Balqis Nazid said...

Julie & Munna
allhamdulillah.. allhamdulillah...