Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Tuesday, 5 July 2011

Inai punya pasal

Beberapa hari yang lepas terasa gatal nak berinai..tengok pengantin pakai rasa nak pakai pulak he..he..
Tapi aku memang sellau berinai, cuma kat kuku jerlah. Kali ni nak inai ala-ala pengantin yang penuh jari tu.
Masa pergi masjid India bulan lepas ada beli 4 kotak. Saja beli lebih buat stok.
So aku pun pakailah inai ala-ala pengantin penuh jari tu. Sedehnya lepas sehari aku pakai jari-jari jadi kering.
Mengelupas macam baby salin kulit. Tepi-tepi kuku tu mengelupas. Nampak tak cantik.
Sedehnya..hu..hu..
Haishhh.. kenapalah allergic pulak kali ni ya..

Inilah ghupa inai ala-alah pengantin yang buat keadaan tension sekejap 

Lepas rendam air suam + minyak baby
sapu dengan lotion pulak.
Baby Johnson bila nak tidur, Body Shop tu bila siang.
Alhamdulillah lepas beberapa hari kulit kembali ke asal.


2 comments:

cik najihah said...

inai daun jugak yang elok..
kadang2 inai yang instant x elok..
penah jugak kene sekali..buruk jadi jari

Balqis Nazid said...

kan...tapi susah nak cari inai daun dah la ni..

kalau pakai kat kuku lepas tu kena berus kuku tu bagi clearkan yg hitam2 baru naik serinya ecececeeeh..
tapi tak sangka pulak kena kat kulit jadi macamani..