Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Tuesday, 28 December 2010

Bandung week 2010 punya cerita

Ni bulan Oktober yang lepas punya cerita,
Kira Entry terperam lah ni ha..ha..
Masa ni my friend Erick dari Bandung datang.
Actually dia travell Bandung ke Vietnam, Laos, Thailand dan
lansung ke Malaysia selama 21 hari secara backpackers.
Best kan dengar..
Paling best bila dia ceta dari Bangkok naik bas ke Kuala Lumpur selama lebih 30 jam.
Berkali-kali tukar bas untuk ke Kuala Lumpur sahaja.
Woowww..!!! dengar cam best kan..
Tapi kalau sendiri yang melalui sure muntah hijau huk..huk..

Ok back to tajuk kat atas,
Bandung Week ni diadakan di MidValley.
Tau ada bandung Week ni pun dari erick coz kawan dia terlibat dalam event ni.
We all (Erick, Aqlima, Jimmy & my Chinta hati) pergi dah hujung2 event.
Kios-kios banyak  yang dah tutup.
Tapi bestnya dapat joint main angklung dengan semua degelasi dari Bandung.
Memang teruja sangat-sangat sebab ini antara muzik yang sangat-sangat aku suka.
Sungguh menggoda halwa telinga.
Kalau kat Jb ada satu tempat makan yang menyediakan halwa telinga dengan Muzik angklung ni.
Tempat makan ni memang terkenal sebab muzik angklongnya sangat-sangat
memikat pengunjung yang datang.
Salah seorang pemain angklong kat sini Toy budak AF.
Sapa-sapa yang datang JB bolehlah singgah ke Anjung Warisan kat Jalan Petrie tak silaplah.
Yang bestnya angklung yang kita orang main ni terus boleh bawak balik..
Jimmy pulak hadiahkan angklung yang dia dapat tu kat aku...
Thanks ya Jimmy..    :))

Jom tengok apa ada kat bandung week ni

Penari kebudayaan dari Bandung

yang ni best sangat-sangat walaupun ada beberapa perkataan yang tak faham

Angklung time with Jimmy
ha..ha..masa tengah-tengah main angklung ni
kena tegur coz aku salah pegang. May be sebab sesetengah benda aku buat dalam keadaan kidal, 
jadi pegang benda ni tak sama dengan orang yang gunakan tangan kanan

Aqlima & jimmy kusyuk tengok Note kat depan

Titanic Song...

 
Macamana we all main angklong..????
Ni kitaorang punya leader. sebelah dia ada bunting besar note-note lagu
Dan setiap angklung tu ada no menunjukan note apa..contohnya no 4 untuk E minor
So dari note-note yang dah dijadikan Nombor tu lah we all dapat mainkan lagu Titanic antaranya.

Dari kiri Jimmy, Aqlima, Eric & me
Chenta hati saya tukang ambik gambar

Dalam masa yang sama ada Kuala Lumpur Photography Festival

Disebab kan kiosk-kiosk tu dah banyak tutup maka tak ada lah picnya ek. Ada beberapa kedai yang nak abiskan stok derang, tapi rasa mahal sangatlah kalau nak bandingkan harga kat bandung.
tapi kan cewek-cewek Bandung memang cantik-cantik tau, kulitnya mulus-mulus..
alahai..kalau aku yang pompuan ni pun boleh tergoda apalagi lelaki kan..
ha..ha....













4 comments:

MULAN said...

bangkok to kl 30 jam... mak aaiii, more than a day trip tu..

**LoSt cHaRMeD AnGeL** said...

Bandung Week Midvalley maybe tak sebagus Bandung itself, kan? Bandung!!!!

Balqis Nazid said...

Mulan: kalau campur ngan budak2 backpacker ni macam2 pengalaman derang...
ha..ha..my fren cuma bekal satu bundle roti gardenier yang besar ngan sebotol besar mineral jer..itu jer makanan dia sepanjang perjalanan dari Bangkok tu...

Balqis Nazid said...

Lost Charmed angel:
Yeap...masa datang Bnadung Week ni sangat2 rindukan suasana bandung..
lagi2 suasana malam yang sejuk...rasa la ni gak nak kesana ....