Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Monday, 13 December 2010

FB Connecting people

Sebelum ada FB aku ada MY space, since dari aku dok JB lagi. Tapi tak berapa aktif.
Sebab tak best ha..ha... (kena saman tak ni nanti....!!!!  ~~~ ngeeehhhh...)
Pindah KL tahun 2008 baru belajar min muka buka ni a.k.a pesbuk

Best pulak ada muka buku ni, jumpa kawan-kawan lama yang satu sekolah, satu kerja,
satu rumah masa bujang, kawan masa comot-comot dulu  best-best...
Opsss...kawa yang penah ada hati dan perasaan tak masuk hoccay..
Tak tersenarai dan tak akan tersenarai...

Bila jumpa balik dah umur 3 series ni ada yang tak kenal...ya lah kan ada yang dah hampir 22 tahun tak jumpa. Jumpa-jumpa saiz dah xtra lebar-lebar mana nak kenal kan..
Yang dulu comot-comot dah cantik jelita, cam artis pun ada vouge lagi.
Yang dulu dok usung beg pasar malam, la ni dah usung yang ada brand.
Mana nak kenal kan..tambah-tambah dengan heel 2, 3 inci tu..
Yang best bila masing-masing dah ada anak..
Oh..dah jadi Auntie rupanya..punya anak buah berderet-deret..
Memang best sangat-sangat..

Ada juga yang tak best, dengar ceta depa. Ceta-ceta sedeh yang melukakan hati derang.
Erm..suratan hidup masing-masing, dah tertulis sejak azali lagi.

Dapat pulak kenal kawan-kawan baru. Ada yang dah jumpa.
(Sampai  ke Brunei tau jumpa kawan pesbuk ni)
Ada yang mesra kat muka buku ni jer...
Jangan salah paham semua ni kawan-kawan jerrr...
(kan dah kata dulu if single pun, tak akan cari BF on maya ni)

Eh ada yang jumpa BF/GF lama ek.
Isk-isk..!! berhubung lagi ke u all...???
 erm..oh wife/husband derang ok..
Kalau ok tak apalah...kalau tak ok...sapa nak jawap kan...
Oh..tu ceta lama ya...tapi ada yang sangkut balik apa cer tu.....???

Apapun pes buk ni cam wajib plak semua ada. Adik aku yang darjah 5 pun ada.
Kawan-kawan dia umur baya-baya dialah. Pantau tetap pantau...
tak mo lah ada yang terseleweng..depa budak lagi..buka pun akak dia cek hari-hari
Sebab akak dia pun ada pasword derang he..he...

Ada antara kawan-kawan kita yang dah tak ada..
Cam terkejut kan...tapi allah lebih sayangkan mereka.
Dijemput ilahi tu tak kira muda ke tua, sihat ke sakit..
janji allah tetap janji..
Alfatihah untuk semua.....

Alfatihah juga untuk kita semua...


Ni kak Nooriah
dari Brunei..
2nd time dating, kat rumah dia Brunei
~ kak Nooriah ~

1st time jumpa kak Nooriah masa dia balik Kedah


Lepas hampir 22 tahun baru jumpa.
comel-comel anaknya
~ Faradyba ~

Ni kawan sekampung.
Kalau tak sekolah rumah dialah aku melepak.
Jap-jap baik, jap lagi gaduh, jap lagi ketawa tak ingat
Dah cam umah no 2
anak nak masuk 3
~Aisyah ~

Masa sekolah dia cam ceti kat kita orang
Bagi orang pinjam duit pas tu hari-hari bawak buku 555 nya
kutip hutang ahhahaaa....!!!!
Masa dia pindah sekolah  tetiba lost contact
Siap announcement dalam radio best 104 cari dia, rindu sangat-sangat
Dulu diapangil aku apek...tak tau napa..
last jumpa tahun 2004 tak silap
anak dah 2, rindunya..
~ Hamidah ~

Last jumpa masa dia Nikah,
Jumpa-jumpa anak dah 2,
Raya hari tu ada datang bawak anak-anak.
Ada gambar sesama tapi mana ek pic tu..cari-cari tak jumpa
Tak berubah tetap comel cam dulu
oh...ni ketua kelas masa form 2, form 3 dulu
~Rafidah ~

Memula jadi kawan kat FB.
Rupanya kami setaman.
Raya tahun ni tak jumpa pun..
Ni pic last year...
Ada yang kenal ker..???
~ Norli Tamam ~

Yang ni pernah tolong aku masa susah dulu.
Tak pernah dan tak akan lupa.
Kawan sekampung tadika lagi.
Rumah kami dekat sangat-sangat
tapi since dia kawen memang tak pernah jumpa sampai anak 2 dah ni.
Nak jumpa asyik tak jadi-jadi jer..tup-tup jumpa daam FB
Pernah satu dorm sama-sama.

Masa backpakers Makasar datang KL bulan 2 haritu
Join dengan Backpakers Malaysia
terus jadi member FB
masa holiday kat Bandung tu merasa naik angkot kawan nilah yang bawak..
~ Erick ~

Ni Tadika  Kemas Desa Temu Jodoh
Tahun 1983
Semua jumpa dalam Fb jer padahal sekampung

Bestkan...?? ada kawan baru, ada kawan lama jumpa dalam pesbuk.. boleh tahu perkembangan diri memasing yang dah sedia kemang ekekekee...!!!!




2 comments:

fara.am said...

yezza!
so bila nak reunion lagik ngan esah dan ipah dan liah dan midah dan yati dan zaurah (itu jek so far kawan2 skul rendah kita yg ada kat fb)

Balqis Nazid said...

aku on jerr..nak buat kat mana..esah tgh tunggu nak due...