Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Thursday, 3 March 2011

Alhamdulillah


Alhamdulillah, hari ni rasa sihat sepenuhnya, selepas buat nebuliser kat klinik petang kelmarin.
Itu pun selepas di paksa dengan MH, syaratnya aku nak ke klinik tak mau ke hospital.
Tak nak macam dulu, malam-malam buta ke Damansara Specialist, kena tahan, masuk air, ambik darah.
Masa tu pulak tengah heboh H1N1,
So Dr decide ambik cecair dari hidung aku nak tau sama ada aku H1N1 ke tak.
Caranya..?? dia masukkan cutton bud lebih kurang sejengkal panjangnya dalam hidung,
sampai hujung hidung tu dia colek sikit, sakit sangat, pedass..jer rasa hidung ni.
So kali ni aku decide nak buat kat Klinik yang biasa aku pegi jer.
Tak nak kena yang macam-macam tu lagi.

Nebuliser yang aku ambil kelmarin dosnya mungkin agak tinggi,
Jadi lepas dari nebuliser tu menggigil satu badan.
Sedehnya MH akan ke JB, tak da sapa nak jaga aku malan ni, sapukan vick bila aku batuk,
Bagi minum bila aku tersedak, sedeh sangat...tapi tuntutan kerja aku tak boleh tahan dia.
nasib baik dua hari jer, kalau lelama mau meroyan aku he..he..
Bukan tak nak ikut, tengah lelah macam ni memang malas nak ikut, lagi-lagi pasir Gudang tu panas sangat.

Lega bila malam tadi dah tak batuk-batuk, Alhamdulillah.
Alhamdulillah juga kerana allah memberi aku peluang merasa nikmatnya sakit.
Mudah-mudahan diberi kesihatan yang baik untuk kita semua, Insyallah...