Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Thursday, 14 June 2012

Pak Lah - Janda Baik

Cerita dah sebulan, taraf dah basilah he..he..
Sebelum anak sedara MH khawen kami plan nak buat 
Bachelor party, saja suka-suka lepas ni status bujang tu dah tukar
jadi suami, so mari kita poya-poya sebelum tok kadi kata sah...

Tak jauh dari KL dalam 40 minit hingga satu jam jer perjalanan.
nak cari kawasan yang privacy sikit, so nak basah-basah tak segan sangan ekekeke...

Napa ek teringat cerita nang nak  masa tengok pondok ni hi..hi..

Hijau je kawasan ni, segar mata

Ni tempat kami mandi, tak dalam dan air tak deras, 
sesuai untuk budak-budak. mak-mak budak tak risau lepas kan anak mandi
Tapi....
yang paling penting privacy


Sejuk sangat walaupun siang bolong yang panas


Suka sangat tempat ni..

Adib mula-mula takut lepas tu sakan sangat..
masa ni dia tengah tak berapa sihat.
Masih susut badan dia

Dengan tatak ain


Ayam & sotong untuk BBQ
Ada  nasi lemak, ada nasi impit kuah kacang
ada kacang kuda kari.
Apa lagi ek..macam-macam ada he..he..
lepas mandi semua lapar

Eh mana yang lain...

Sedap..



tempat solat

Sian anak mama tengah tak sihat

Satu kepala RM 5, dapat chalet yang betul2 hadap sungai.
Chalet ada heater, tilam (kalau nak bermalam)
Kipas, sejadah, tempat solat yang selesa,
anjung chalet boleh lepak ramai-ramai sambil menikmati angin yang sepoi-sepoi tu.
memang berbaloi, sebab kawasan ni privacy tak ramai orang.


Boleh hubungi nombor diatas kalau berminat ya








4 comments:

Bicara Kak Noor said...

salam Qis..
ni bila pergi ni cantik lah tempat tu ada tempat mandi lagi,akak belum pernah lah pergi balik sesekali pun tak sempat nak jelajah pun asyik dok jelajah kedai je tak habis2..hehee

Shahriah Abdullah Novelis said...

Cayangg Balqis akak dah pernah bermalam di Janda baik tau.. tak silap akak bulan Dec 2010 hahaha punyalah lama yerk... akak menginap di... sebuah resort nama apa lupalah pulak hehee... tapi akak ada share kat blogs cuti2 akak... memang best kan.. wahh bbq lagi kecur je tengok ayam panggang tu... lepas mandi lapor sebab air tu sejuk dan dingin.. wahh bestnya..:)))

Balqis Nazid said...

salam kak Noor..
he..he.. akak kalau balik Malaysia penuh jadual tu hi..hi..

dengan kawan-kawannya lain.. dengan sedara mara lain...
esok akak kalau nak g holiday kat malaysia kena balik senyap2 ahaks...
eh jangan senyap dengan saya sudah.,..

Balqis Nazid said...

kak Sha sayang.....

ha..ha.. lama dah tu kak...
bestlah kak dah penat tengok hutan batu kat KL tengok hijau2 ni best juga...
BBQ ayam tu oh.. memang sedap.. derang katalah...he..he..