Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Monday, 12 March 2012

Ayam Penyet Ria

Masa saya lalu kedai ni dah nak tutup, kalau tak mesti cuba dah..
Sebelah dengan Imanos kedai dia
(abaikan gambar saya tak edit sebab berblog dari BB)

Semalam masa ke Angsana tetiba nampak Ayam Penyet Ria. 
Woooohhhoooo..!!!! Ayam penyet Ria favorite saya dah ada kat JB.
Kalau nak tau ni lah ayam penyet kegemaran sata kalau kat KL.
 Memang sedap & terbaik. Paling best part sambal dia tu aduh sedapnya.
 Lagi kerak yang atas ayam tu pun mabeles sangat tau...

1st time makan Ayam Penyet Ria kat Lucky Plaza Singapore. 
Masa tu MH ada trauning kat area Orchad, ayam penyet Ria ni antara kedai yang dekat dengan hotel kami di orchad tu. Sekali makan nak hari-hari he..he..
Hari ni ingat nak pergi try makan yang kat Angsana tu... 
Nak rasa sama tak dengan Singapore & KL punya...

* Sekinchan ikan bakar pun dah ada branchlah kat JB ni. 
Dekat-dekat dengan hotel Tune kat Danga Bay tu... 
Tapi saya tak minat lah nak datang lagi...mana-mana branch sekalipun....
 Esok-esok dah ada mood saya cerita kenapa.....*

Entry tahun 11/11/2009 

6 comments:

Bicara Kak Noor said...

best nye dah berapa dapur bersih ya qis asyik makan kat luaw je tangan pun wangi heehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

perghhhhh ida pon minattttt sangat dgn ayam penyet.. bila nak belanja ni ehehe

Rafshila Romli said...

wah... best ker mkn kat sini... Shila blm pernah try pun...hehe
baper hari kat Jb ni

Balqis Nazid said...

Kak Noor: dapur memang bersih, hati jer tak best asyik makan luar jer...

Balqis Nazid said...

Ida, jom bila nak jumpa ni.....jom-jom ayam penyet

Balqis Nazid said...

Shila ni kat Angsana, dah buka tau...
sedap..

dah seminggu kat JB, ni dah sampai KL dah.he..he..