Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Tuesday, 22 November 2011

Ada apa pada duit RM 50

Assalamualaikum... Sahabat-sahabat yang saya kasihi...
Kami Grup Ukhwah sedang mencari Dana bagi anak-anak Teratak Rahmat Mata Ayer Perlis(TRMA)
Bagi sesiapa yang sudi menderma dan memberi sedikit sumbangan kepada anak-anak TRMA ini
boleh hubungi email yang tertera dan masukan sumbaangan anda di no akaun di bawah..


Dibawah ini saya Copy dari Blog Norhayati Berahim 


"Saya telah ajukan soalan tersebut di FB Nb Kara. Ramai sungguh yang menjawab kerana jawapan yang bersesuai dan kena dengan perasaan saya, akan memenangi sebuah buku terbitan terbaru dari NBkara.  Semua memberi pelbagai jawapan. Ada jawapan yang menyentuh hati, ada jawapan yang melucukan dan ada jawapan yang membuat saya hampir menangis. Tidak semua orang bertuah memiliki wang ringgit. Tetapi Nilai RM50 sekarang sangatlah kecil. Boleh dihabiskan dalam masa beberapa  saat sahaja sahaja untuk membeli sesuatu.

Tetapi tahukan anda? Anak-anak Teratak Rahmat di mata Ayer perlis. Di mana saya dan grup ukwah pernah membuat lawatan ketika di bulan puasa. Sudah kekurangan dana. Mereka yang memberi perlindungan seramai 40 orang kanak-kanak tidak termasuk asnaf yang lain memang benar-benar memerlukan bantuan sekurang-kurangnya RM24,000 setahun bagi menampung kehidupan dan persekolahan anak-anak ini."Sebahagian daripada penghuni teratak Rahmat.


Justeru itu saya dan grup ukwah sedang membuat kempen kepada sesiapa yang sudi. Mendermakan RM50 atau lebih (kurang pun tak apa). Kepada rumah anak yatim ini. Kami akan membuat lawatan sekali lagi dipenghujung dec untuk menyampaikan sumbang.Bagi mengurangkan perbelanjaan, penguni rumah anak-anak yatim dan asnaf ini, membuat rak kasut sendiri...


Sebahagian asrama mereka,  derma boleh di masukkan ke tabung Maybank Norhayati Berahim 164267408855 email nbkara@yahoo.com dan letakkan di dalam braket (TRMA).

No comments: