Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Sunday, 18 November 2012

Changdeokgung Palace


Ini antara yang saya tunggu-tunggu sangat nak pergi, Tak sabar nak rasa kehidupan
Dinaasti Joseon  (1392 - 1910), salah satu daripada 5 Istana di Seoul. 
Dibina oleh Raja Pengasas Dinasti Joseon, Lee Seong-Gye,
 Pada 1395 beliau telah memindahkan 
Ibu kota dari Gyeseong ke Seoul. ia terletak di tengah-tengah kota Seoul.

Dari stesyen Shinchon kami menuju ke Eljiro Samga, kemudian berjalan dalam 400 meter sebelum sampai ke Istana Changdeokgung Palace ini.

Lepas beberapa hujan kat Busan allhamdulillah Seoul panas
walaupun bukan panas melenting he..he..

Istiadat pertukaran pegawai


Pegawai yang bertugas petang tu


Antara Istana yang terbesar

Rasa macam balik ke Dinasti Joseon














Lebih dari setengah hari kami kat sini, selain Kawasan Istana yang besar, 
Banyak yang unik dan menarik perhatian kami.
Leka dibuatnya.
Ada lagi satu Istana lama kami pergi.
nanti saya updatekan dalam entry yang lain













1 comment:

Bicara Kak Noor said...

salam Qis..
bila pergi ni best nya, banyak berjalan luas pandangan kan cantik tempat2 tu semua jeles lah bila lah akak dah merasa gi sana entah lah...