Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Friday, 6 May 2011

Rambut baru Nina lagi

Adeiiii ...!!! nak tergolek Mak Long ngan Ibu Nina kontrol budak ni.
Punyalah melalak satu pekan Chaah dengar. Cina yang potong rambut tu pun dah pening dah...
Sampai dua orang pegang kepala Nina. Mula-mula suka bila Nina nampak rambut dia dah kontot terus dia
melalak...terjerit-jerit cakap.."Nina tak nak macam ni..Nina tak nak macam ni "
Paling haru bila dia kata "Nina nak rambut Nina balik....warghhhh...!!!!!!!!!!!!!!!!..."

Mula-mula gunting cool jer

Semakin tak tentu arah bila semakin kontot

Tiba-tiba dia menjerit...
"Nina tak nak macam ni..Nina tak nak macam ni..."
Punyalah kuat

Meraung-raung, aduhh..kesian pun ada..
Tapi tak sampai 20 minit dapat sepet rambut dia lupa yang dia dah nangis meraung-raung
Aduh anak..anak..

Mood dia memang selalu berubah-ubah.
Yang rajin layan Uncle jer lah...

Masa ni nangis sebab rindu Ibu katanya..
makcik-makciknya kata ni acting jer...

Kan..???? bila makanan sampai terus makan macam tak ada apa yang dah berlaku..
ha..ha..

Inilah asal rambut Nina
panjang sampai pinggang..kalau nak keluar ambik masa lama nak settlekan rambut dia.
Kalau bubuh minyak tak taulah berapa banyak, bubuh gel tak nak bagi rambutnya sepah-sepah.
Kalau terpegang rambut dia cam bersepah, tarik muka satu hal..nak betulkan satu hal..
Adeiii...!!! mak Long nak tak nak kenalah bawak sikat...

Lepas tu potong macam ni. Disebabkan rambut Nina rosak teruk 
bahagian dalam dia tu yang Ibunya potongkan pendek.
Senang pendek, nampak comel & cute kan...








2 comments:

adib syazwan said...

rambut baru...wah!hehehe

Balqis Nazid said...

Adib...rambut dia rosak teruk...
tu yang Ibu dia potong tak sangka pulak dia meraung macam apa...