Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Monday, 20 February 2012

Vietnam Bent Thanh Market


Holiday kali ni MH tak ikut, MH ke Sabah (Mabul Island) untuk diving. Saya ke Vietnam dengan teman-teman dari 4hb Feb - 7hb Feb 2012.
Date kami berselisih satu haru jer, MH ke Sabah 3hb Feb-6hb Feb 2012.

Flight kami dari KL ke Vietnam pukul 9.30 waktu Malaysia.
1jam 40 minit penerbangan kami ke Vietnam.
(Labuan lagi lama he..he..)
Waktu Vietnam lambat sejam dari Malaysia.
Ketibaan kami disambut dengan Pakcik Yusof, dia yang akan bawa kami sepanjang kami di Vietnam.

Hari pertama acara bebas
Shoppinglah apalagi, memandangkan kami duduk di kawasan International road
Ben Thanh Market sasaran kami petang tu.  Turun jer hotel depan tu dah Ben Thanh, memang dekat.

Banyak pilihan kat sini, (halal food je tak ada he..he..)
Ben Thanh ni lebeh kurang macam Pasar Payang atau Pasar Siti Khadijah tu.
Rata-rata peniaga-peniaga dalam ni semua boleh bercakap melayu.
Sampai satu tahap saya terpinga-pinga ni Vietnam ke KL ha..ha..
Selain peniaga-peniaga boleh bercakap melayu, hampir 80% pengunjung haritu semuanya dari malaysia.
Tu yang konpius jap. KL ke Vietnam ni...?

LCCT Sebelum berlepas

Ho Chi Minh Airport

Ramai gila orang kat Airport HCM ni, macam nak sambut orang balik haji jer

Abang Zul dengan ejen yang akan bawa kita orang selama 4 hari

Bas yang membawa kami sepanjang di Vietnam

Awal-awal saya dah tukar Dong & USD dan saya dah bahagikan untuk 3 hari, tak nak terbabas he..he..
sudahnya balik bawak lagi dong & USD tu
(Vietnam menggunakan USD dan mata wang mereka Dong, kalau guna Dong memang jimat banyak, ada sesetengah kedai yang ambik RM juga)

salah satu monument kat Vietnam

Depan Ben Thanh market

Tini
Dalam Ben Thanh Market

Sebelum ke China Town pun dah rambang tengok kain-kain kat Ben Thanh market ni

Ni kat Pasar malam dia yang dibuka setiap hari jam 6 petang waktu Vietnam
Banyak sungguh pilihan 

Geng posing dagu ha..ha..

Masa ni Spa, saya buat pedicure, ada yang buat refleksologi.
Murah sangat he..he..

Kakiku ha..ha..

Lepas SPA semua posing

Pasar malam

Vietnam kaya dengan sumber alam

Banyak sungguh buah-buahan disini, ada yang saya tak kenal buah apa

nampak air kelapa, tapi teman saya kata, jangan beli..
sebab luar jer air kepala isinya bukan air kelapa.
Air kelapa tiruanlah ni

saya bersama teman Tini dan kak Salina dihadapan Ben Thanh Market



Esok hari kedua kami akan ke Mekong Delta











6 comments:

munna said...

seronoknya berjalan-jalan tgk negeri org kan Balqis....

MULAN said...

waaahhhh.. bestnya... rindu nak pi vietnam lagi..

hari2 pi ben thanh dulu..

m.azhar said...

as Salam...
boleh bagi no contact pakcik yusof tu?
tolong email ke mohd.azhar.mohd.dan@gmail.com

terima kasih

m.azhar said...

As Salam.
Boleh kasi contact no pakcik yusof tu? bole email ke mohd.azhar.mohd.dan@gmail.com

Terima kasih

m.azhar said...

As Salam.
Boleh kasi contact no pakcik yusof tu? bole email ke mohd.azhar.mohd.dan@gmail.com

Terima kasih

m.azhar said...

As Salam.
Boleh kasi contact no pakcik yusof tu? bole email ke mohd.azhar.mohd.dan@gmail.com

Terima kasih