Related Posts with Thumbnails

Thanks yang Jadi Followers blog Ni...

Sunday, 22 August 2010

Bersungkai di Soul Garden

 

Semalam kawan kitaorang dari backpackers si Zul ajak buka sesama. Oklah memandangkan we all memang lom buka kat memana tempat lagi selain rumah dan rumah mertua aku on jerk... Ya lah bulan pose ni mood nak memasak amatlah baguuuuusss sekali. Bazar ramadan pun sekali jerk pegi tu pun Mr Hubby yang beria ajak. Kalau tak memang malas nak gi, nak puasakan nafsu sekali he..he..kalau berdua gi ada dua nafsu yang nak di layan dari masuk tong sampah tak abis better Mr Hubby gi sorang-sorang, biasanya aku kem jerk kuih gula melaka fevret aku tuh..and biasanya Mr Hubby pun  cari kuih sagu jerk..cam wajib hari-hari ada

Memula si Zul ajak makan steamboat kat sini Flaming steamboat ayooo...fully book sampai esok ko.
So turn aku plak pilih tempat, aku pilih Seoul Garden, tapi yang ada kosong kat IOI Puchong jerk.
Kat One utama full gak.. ni 2nd time aku ke IOI after 2 years kat KL, tak berapas suka coz very2 the crowded.

Balik pasal Seoul Garden ni memang fevret aku. Dulu masa kat Jb aku selalu makan kat S'pore. Masa tu kat City Square lom buka lagi. Erm..sampai tersandar aku makan tadi yummmyyyyyy....!!!

Seoul Garden IOI Puchong

Ready for BBQ

Sup Ginseng, yang sangat mabelassss...

Ni Mr Hubby punye..ciput jerkkk...memola yang ek..

Zul punya..ketam tu menakutkan...
gggrrrrrrr.....

Ini....BalQis yang punya
he..he...sayurnya aku dah campak dalam sup tu

Memasing pun membakarrr....

lagi....

Sedap berbaloi sangat-sangat, banyak pilihan macam2 macam ada, sampaikan lala yang susah nak cari tu ada kat sini, lepas tu dia punya thousand island dia pergh...sedap tak hengat. Ada ice kacang..so sesapa yang gilerrr kan ice kacang a.k.a ABC tu boleh lah mesin sendiri ice tu then pilih jer apa mau letak..nak banyak nak sikit tak dak sapa marah.. Pas tu ice cream dia ada 6 jenis...sodap sampai 2x aku tambah ahahhaaa...
sesekali dapat ice cream lenjan abisss ko ek.. cuma kat sini kuih muih & makanan cam mee, pasta, spagethi ala kadar jer dia buh kat situ, compare ngan kat S'pore spagethi dia sedap..ada banyak kuih-kuih..
tapi sini pun hoccay apa..aku pun bukan nak melantak kuih2 sangat muahahaaa.... so aku boleh bagi 9 bintang dari 10. 1 bintang tu aku simpan, sebab tempat dia so crowded sangat.. so sesapa nak try memang berbaloi sangatlah.

2 jenis jerk dari 6 jenis yang fevret..

He..he.. yang baju belang tu lah si Zul our friend..
Single & available tgh mencari..
sesapa yang berminat boleh hantar resumi
huk...huk..

2 comments:

zulhairy said...

erkkk...siap single & sedang mencari tu..sape ckp mcmtu pn xtau..huhu

balqisnazid said...

muahahhaaaa..akak lah yang cakap huk..huk...